Zoeken:
Type en klik op enter
Volgen:

trip down memory lane

Op de dag voor oud en nieuw maak ik meestal een ‘trip down memory lane’ en dat geeft me een dubbel gevoel. Het maakt me melancholisch over wat is geweest en geeft me tegelijkertijd energie voor wat nog gaat komen. Dit jaar moet ik denken aan de rondreis die mijn ouders jaren geleden hebben gemaakt langs de plekken waar ze met mijn zus en mij op vakantie zijn geweest. Dat wil ik later ook … in een camper … met een Vespa achterop … toeren langs de Italiaanse kust. Maar later is nog ver weg, dus reis ik nu alvast in gedachten langs een paar van mijn favorieten. Reis je mee?

CINQUE TERRE – 5 DORPEN VERBONDEN DOOR DE VIA DELL’ AMOREcinque terre

cinque terre

cinque terre

cinque terre

Tip: verblijf in Tellaro (onderste foto), ook wel de zesde plaats van de Cinque Terre genoemd. Het is klein, minder toeristisch dan de andere vijf dorpen en een prima uitvalsbasis voor de rest van de omgeving. Wij stonden met onze tent op camping Gianna, aan de rand van het dorpje Tellaro.

VERONA – STAD VAN ROMEO EN JULIAverona

verona

verona

verona

Tip: als je in de gelegenheid bent, ga dan naar een opera in het Romeinse amfitheater -het twee na grootste ter wereld- in Verona en verblijf in Soave. Dat ligt op 20 minuten rijden van Verona, is een stuk minder toeristisch en vriendelijker geprijsd. Wij sliepen een paar nachten in Agriturismo Monte Tondo tussen de wijngaarden (onderste foto). Leuk om te weten dat Monte Tondo wijnen levert aan een Italiaans restaurant in Nederland: restaurant Mario in Neck (Noord Holland).

AMALFI KUST – EEN VAN DE MOOISTE KUSTEN TER WERELDamalfi kust

amalfi kust

amalfi kust

amalfi kust

amalfi kust

amalfi kust

Tip: reserveer een plekje op een camping, met je eigen tent, caravan, camper of in een stacaravan. De hotels zijn namelijk overvol, duur en gericht op Engelsen. Wij stonden met onze tent op camping Nube d’Argento, hoog boven Marina Grande, op 5 minuten lopen van het centrum van Sorrento en met uitzicht op de Vesuvius (onderste 2 foto’s).

OSTUNI – LA CITTÀ BIANCA (DE WITTE STAD)ostuni

ostuni

ostuni

alberobello

ostuni

ostuni

Tip: breng een bezoek aan Alberobello en overnacht in een echte trullo (onderste 3 foto’s). Wij sliepen bij Antonio, hij is eigenaar van een stuk grond met een aantal trulli erop. Een aanrader als je met vrienden of meerdere gezinnen reist en je van privacy houdt.

Heb jij ook zitten dagdromen bij deze Italiaanse schoonheid en wil je meer tips? Laat hieronder dan een reactie achter met je mailadres.

 

Start een discussei