Zoeken:
Type en klik op enter
Volgen:

EKYOG: high end ecofashion uit Parijs

Twee jaar geleden maakte ik voor het eerst kennis met EKYOG tijdens een vakantie in Bretagne. Een paar weken later was ik met vriendinnen in Parijs en kwam ik voor de 2e keer in een winkel van EKYOG. Het merk en de kledingstijl hadden duidelijk een bepaalde aantrekkingskracht op me en eenmaal terug in Nederland besloot ik te onderzoeken wat het verhaal achter EKYOG was.

EKYOGEKYOG

Via de website kwam ik erachter dat het merk EKYOG in 2003 was bedacht en opgericht door een Frans stel -Nathalie en Louis-Marie Vautier- en dat het niet alleen een modemerk was, maar een merk met een uitgesproken filosofie erachter: ECODESIGN. Duurzame mode met respect voor je huid (alle stoffen zijn superzacht en biologisch of ecologisch), de producenten (10% van de winst stroomt via de stichting Terre d’ EKYOG terug naar de producenten) en het milieu (van grondstof tot en met lokale productie zonder gifstoffen, gebruik van minder water, etc).

EKYOGEKYOG

Interessant, dacht ik, maar jammergenoeg alleen te koop in Frankrijk. Eigenwijs als ik ben besloot ik een mail te sturen met de vraag of EKYOG geïnteresseerd zou zijn in het openen van een winkel in Nederland. Binnen 24 uur kreeg ik een mail terug, van monsieur Vautier himself. Ja, hij was geïnteresseerd, nieuwsgierig naar mijn businessplan en nodigde me uit om naar Parijs te komen. En zo dribbelde ik een paar weken later op mijn hakjes en in mijn beste pak door Parijs met mijn businessplan stevig onder mijn arm. Mijn plannen spraken hem aan en onze 2e afspraak was in Haarlem, de winkelstad bij uitstek waar ik de eerste EKYOG winkel wilde openen. Een lang traject van mailen, onderzoek en financiële berekeningen volgde. Tot een samenwerking is het helaas niet gekomen, maar ik kijk met ontzettend veel plezier terug op dit inspirerende avontuur.

EKYOG EKYOG

Of mijn idee hem ook geïnspireerd heeft om EKYOG buiten Frankrijk te gaan verkopen weet ik niet, maar EKYOG is nu gelukkig wel in Nederland te koop.

Wil jij ook die mooie kleding van EKYOG kopen en daarmee je steentje bijdragen aan een betere wereld? Dat kan via de EKYOG e-shop, bij BrandMission in de Zijlstraat 85 in Haarlem en via de BrandMission webshop.

Of ga je liever een weekendje naar Parijs???

 

 

 

Start een discussei