Zoeken:
Type en klik op enter
Volgen:

mijn favorieten in Rome

Vorige week waren Erwin en ik in Rome, na Amsterdam onze favoriete stad. Tot een paar jaar geleden gingen we er zo vaak naartoe dat ik Rome beter kende dan Amsterdam. Door allerlei leuke en minder leuke omstandigheden zijn we er lange tijd niet geweest, dus ik had me erg op dit tripje verheugd. Omdat we de stad zo goed kennen, laten we de toeristische attracties links liggen en gaan we naar onze favoriete plekken, die ik graag met jullie deel.

welkom in Romeplattegrond Rome rond Campo de FioriBarnum Cafe Al Bric

We slapen in een loft dichtbij de Campo dè Fiori, aan de Via dei Capellari, en dat is in mijn beleving de leukste buurt in Rome. De loft is fantastisch. Het is ruim, sfeervol ingericht én heeft een privé binnenplaats, waar je heerlijk buiten kunt ontbijten! De buurt bestaat uit een wirwar van straatjes waar vroeger allerlei ambachtslieden zaten – Via dei Capellari betekent ‘straat van de hoedenmakers’ – en tegenwoordig zie je er veel artistieke en alternatieve winkeltjes en boetiekjes. En net als overal in Rome zijn er veel barretjes en restaurants. ’s Ochtends drinken we cappuccino bij Barnum Cafe en op onze laatste avond eten we traditiegetrouw bij ‘enoteca ristorante Al Bric’, één van de betere restaurants in Rome. De eigenaar is een vriend van Erwin en tevens de eigenaar van de loft. Al Bric zit aan de Via del Pellegrino 51, alleen geopend voor diner.

Mimì e Cocò Mimì e Cocò

Aan het einde van de dag strijken we neer bij Mimì e Cocò, aan de Via del Governo Vecchio 74, voor een glas wijn, of twee. Bij de grote bellen wijn serveren ze lekkere bruschetta, olijven en gemarineerde tomaatjes.

spaghetti alla carbonara rigatoni alla grigia

De laatste keer dat we in Rome waren hebben we restaurant dal Pollarolo ontdekt, een familiebedrijf dat sinds 1936 bestaat. Als je zin hebt in de typische en eenvoudige Italiaanse keuken dan kun je hier je hart ophalen. Ze serveren hier de lekkerste spaghetti alla carbonara en rigatoni alla grigia. Dal Pollarolo zit aan de Via Ripetta 4, vlakbij Piazza del Popolo, geopend voor lunch en diner.

 

RomeRome

Al slenterend komen we langs oude en nieuwe gezichten bij het klooster van Bramante, in de buurt van piazza Navona, wat ik het mooiste plein van Rome vind. Binnenin het klooster op de tweede verdieping is een koffiebarretje, Caffetteria Dart. Wil je hier ook een espresso of latte macchiato drinken? Het barretje is te vinden in Chiostro del Bramante, aan de Arco della Pace 5.

pastificio in Rome

In de buurt van de Spaanse trappen, tussen de dure winkelstraten, eten we bij Do Bar de lekkerste tiramisu en bij Pastificio de goedkoopste versgemaakte pasta. Staand, in de winkel, met onze neus in de schappen en wijn uit een plastic bekertje. Adres: Do Bar, Via delle Carrozze 61 | Pastificio,Via della Croce 8.

Nu lijkt het alsof we alleen maar hebben gegeten en gedronken in Rome (wat trouwens wel de rode draad van al onze bezoeken aan Italië is), maar we hebben ook nog wel wat cultuur gesnoven. Dat kan ook bijna niet anders, want wandelend door Rome kom je spontaan langs de bekendste bouwwerken. En die blijven adembenemend mooi, zowel overdag als ’s avonds.

zuil van Trajanus (het hoogste stripverhaal ter wereld)

Trevi fonteinplafondschildering in Villa FarnesinaPantheonmonument van Victor Emanuel II (het altaar van het vaderland)

foto’s van boven naar beneden: zuil van Trajanus (het hoogste stripverhaal ter wereld) | Trevi-fontein | plafondschilderingen in villa Farnesina | Pantheon | monument van Victor Emanuel II (het altaar van het vaderland)

Doe mee aan de discussie

 • Donja - 10 jaren geleden

  Hey Janet,

  Wat ziet je blog er geweldig uit! Echt heel leuk om te lezen en te kijken.

  Groetjes, Donja

 • Janet - 10 jaren geleden

  Hi Donja,

  Dank je voor je compliment! Die geven we elkaar vandaag de dag veel te weinig. Daarom krijg je er meteen een terug voor jouw blog http://www.flowmads.nl. Jouw beeldgebruik inspireert me enorm.

  groetjes, Janet

 • Yannick - 10 jaren geleden

  Erg leuk blog en mooie foto’s. Ik krijg helemaal trek van je beschrijvingen van al dat eten en drinken, maar dat zal het tijdstip wel zijn. Wanneer we weer naar Rome gaan neem ik al je adresjes mee! En dat loft, is dat ook voor simpele stervelingen te huur?
  groetjes, Yannick

 • Janet - 10 jaren geleden

  Hi Yannick,

  Wat leuk om te lezen dat je zo enthousiast bent. Etenstijd is geen goed moment om naar plaatjes van pasta te kijken… De loft kun je via http://www.airbnb.com (zoeken op B&B di charme nel cuore di Roma) boeken of rechtstreeks bij de eigenaar. Ik kan je het mailadres sturen, als je dat zou willen.

  groetjes, Janet