Zoeken:
Type en klik op enter
Volgen:

mijn favoriete dingen – spullen met een verhaal

Deze week was ik in het atelier van Monica. Monica is communicatiespecialist, trendwatcher, conceptontwikkelaar en samen met haar zus Desiree eigenaresse van atelier Mijn favoriete dingen – spullen met een verhaal.

Handgemaakt: nieuw van oud In hun atelier maken de zussen nieuwe dingen van oude spullen. Het idee is ontstaan door een deken die Desiree van haar schoonvader had gekregen met het advies om deze in de auto te leggen. Als ze dan stil kwam te staan, bleef ze in ieder geval warm. Haar schoonvader leeft niet meer, de deken doet geen dienst meer in de auto, maar heeft nog wel steeds een speciale betekenis voor haar. Daarom besloot ze er knuffels van te maken, om de herinnering te koesteren en het verhaal door te kunnen geven aan iemand anders – een goede vriend, kind of kleinkind.

IMG_1725

 

Herontwerpen: herinneringen krijgen een nieuwe vorm Het verzamelen en doorgeven van verhalen loopt als een rode draad door alle activiteiten in het atelier: naast het maken van nieuwe dingen van oude spullen (zoals de knuffels) geven de zussen oude meubels of andere dierbare spullen – vaak uit grootmoeders tijd of de jaren ’70 – een make-over zodat het weer helemaal past in jouw interieur. Dat doen ze met spullen die je zelf aanlevert of met spullen uit hun eigen vintage-collectie die ze opknappen, weer fris en heel maken of een ander uiterlijk geven. Deze items staan in het atelier en alles is te koop, behalve de handgeborduurde schilderijen. Deze zijn door de moeder en oma van de zussen gemaakt, met zoveel liefde dat ze onbetaalbaar zijn.

IMG_1709 IMG_1729 IMG_17161

Punchen Als je zin hebt om zelf aan de slag te gaan, kun je in het atelier een workshop punchen volgen. Punchen? Ja, punchen. Dat is simpel gezegd naaien zonder draad. Monica noemt het liever schilderen met textiel en het leuke is: je hoeft er niets voor te kunnen! De punchmachine doet het werk. Het enige dat je nodig hebt is stukjes stof en je intuïtie. De stof is beschikbaar in het atelier, maar het mooiste zou zijn als je zelf stoffen meeneemt die voor jou een speciale betekenis hebben, zoals het koordje van de badjas van Monica’s moeder waar ze dierbare herinneringen aan heeft.

IMG_1722 c4a3a20be4367f0bfd0dc04dd496f80d IMG_1721

Atelier Mijn favoriete dingen – spullen met een verhaal is te vinden aan Domineeslaantje 4 in Breukelen. Kijk hier voor de openingstijden, workshops en kinderfeestjes.

Start een discussei