Zoeken:
Type en klik op enter
Volgen:

blue monday

Morgen is het blue monday. De derde maandag van januari werd in 2005 uitgeroepen tot de meest deprimerende dag van het jaar. De feestdagen zijn achter de rug, de lente is nog ver weg, de winter is op zijn hoogtepunt (nou ja het lijkt eerder andersom, de lente is op zijn hoogtepunt en de winter nog ver weg), veel goede voornemens zijn mislukt en dan is het ook nog eens maandag.

De bedenker van blue monday, een Britse psycholoog, heeft er zelfs een formule aan gehangen:

1da90efee88e1a738833621cba3b84ff

Hierin is W een maat voor het weer, D voor de schulden, d voor het maandelijkse salaris, T voor hoe lang geleden het kerst was, Q staat voor hoe goed men nog de goede voornemens volhoudt, M voor het motivatieniveau en N voor het gevoel om actie te ondernemen.

Anderen beweren dat blue monday, inclusief de formule, bedacht is door een PR-bureau als onderdeel van een publiciteitscampagne voor een reisbureau. Om geloofwaardigheid aan het bericht te hangen, boden ze verschillende academici, waaronder de Britse psycholoog, geld aan om hun naam aan de formule te verbinden.

Anyway, als morgen dan echt zo’n troosteloze dag belooft te worden, kruip ik het liefste in de huid van een hond en dat ziet er dan ongeveer zo uit…

tumblr_mx3kruA6V41r9164to1_500feeling blue? | maddie on things

ef15d4f86a7caa60b9bbfe60a2e79a95first things first…coffee! | Maddie on things

a_house_in_the_hills_ruca_gold_shoes_22201211            honestly, do I look fat in these shoes? | a house in the hills

a_house_in_the_hills_ruca_bean_yates_mora_5_4_2012what’s cooking? | a house in the hills

Start een discussei